Změna velikosti písma

fulltext

AKTUÁLNĚ

Informace k současné situaci COVID 19 sledujte v sekci COVID 19

 VZKAZ OD MUDr. FANTY:

Vážení pacienti starší 70 let. Volejte nám pouze ti, kteří se NECHCETE u nás nechat očkovat. S těmi, kteří nezavolají automaticky počítáme a až budeme mít vakcíny, tak je naočkujeme, pokud se již nezaregistrovali v centrálním registru - to již změnit nelze.

 

Sčítání lidu, domů a bytů proběhne o půlnoci z 26. na 27.3.2021 formou online prostřednictvím elektronického formuláře na webu nebo v mobilní aplikaci. Kdo se nesečte online, má zákonnou povinnost od 17.4. do 11.5.2021 vyplnit a odevzdat listinný sčítací formulář. Více informací na úřední desce a na webu obce Vidice.

Sčítání lidu, domů a bytů v r. 2021.pdf

Seznam sčítacích komisařů a kontaktních míst.pdf

 

 

 Novinky k rouškám a respirátorům.jpg

  Místní poplatky za rok 2021

  • Splatnost místních poplatků prodloužena do 30.6.2021
  • Upřednostňujeme bezhotovostní platbu na účet 9525161/0100
  • úřední hodiny PO: 7:30-12:30   ST: 13:00-18:00

 

  • Poplatek za komunální odpad

    poplatek je stanoven dle počtu popelnic: popelnice 120 litrů – 300,- Kč/popelnice

    popelnice 240 litrů – 600,- Kč/popelnice

    Jako variabilní symbol uvádějte kód obce a svoje číslo domu nebo chaty -
    např.: Vidice č.p.6 má variabilní symbol 16 (kód obce 1 a č.p. 6; chata č.e.06 – var.s. 106),

    jako specifický symbol uveďte rok úhrady tj. 2021 ( v případě doplácení dluhu za minulý rok např. 2020 uveďte tento rok jako specifický symbol).

    Číselné kódy obcí:

    Vidice 1

    Roztěž 2

    Tuchotice 3

    Karlov 4

    Nová Lhota 5

 

 

  • Poplatek ze psa  
    • jeden pes 30 kč
    • každý další pes 60 kč
Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > GDPR

GDPR - Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů
Správce údajů: Obec Vidice
Kontakty na správce najdete ZDE
 
Jaká je odpovědnost správce?
Jako správce Obec Vidice jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.
O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.
 
Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:
 
Ing. Martina Jiříková
E-mail: martina.jirikova@sms-sluzby.cz
Tel.: +420 605 039 967
 
K čemu je mi pověřenec?
Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.
Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[1]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.
 
Jaká jsou Vaše práva?
Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:
  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“). Jejich obecný přehled zveřejňujeme níže.

Obecný přehled k jednotlivým agendám

  1. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu podatelna@obecvidice.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  2. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům se musíte identifikovat a uvést na sebe kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  3. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.
____________________________________________________________________________________
[1] Čl. 38 odst. 5 ON